Week 48

Gratis naar "Night of the Proms"!
Afgelopen maandag 27 november zijn
wij naar Night of the Proms geweest
in Ahoy Rotterdam. Om 16.00 zijn we gaan rijden en om 18.15 waren we er.

Het concert begon om 20.00, maar
vanaf 18.00 konden we er eten. Ik, Charlotta, had gratis kaarten gehad
van mijn werk. Dit alles werd
gesponsord door de Sligro (is o.a. leverancier aan de Esso) De artiesten
die o.a. optraden waren: John Milles,
Ub 40, Ruth Jacot en Ike Turner(= de ex van Tina Turner) Er werden verschillende bekende nummers gezongen en ook div. klasieke werken ten gehore gebracht. Ook werden er duetten gezongen, die nog nooit eerder samen als duo ten gehore waren gebracht.

We zaten op de tribune, waar het wel wat warm was. Je had beter een
t-shirtje kunnen aantrekken, maar verder prima zicht! Toen het laatste nummer begon, Land of Hope and Glory, zijn we maar snel onze jassen
gaan halen om snel weg te kunnen voordat de file zou losbarsten.

Om 00.45 waren we weer thuiis en nu zijn we weer helemaal bij geslapen.

 

 

Week 47

Nieuwe gourmetstel ingewijd!

Afgelopen zondag 12 november hebben wij samen met vrienden Rik en Mirjam uit Oss het nieuwe gourmetstel uitgeprobeerd.
Het gourmetstel doet het goed. Het pannenkoeken bakken gaat nog niet helemaal optimaal. De helft van de pannenkoek wordt eerder bruin dan de andere helft.
Dit moeten we nog maar eens een keer uitvogelen.
 
Al met al was het een succes!

 

Week 46

Verslag citytrip Barcelona!

Dag 1 dinsdag 7 november
Na een vlucht met Iberia van 2 uur en 10 minuten met een half vol vliegtuig kwamen we aan in Barcelona. We zijn toen met de Aerobus naar het centrum gegaan. Uitgestapt bij een Universiteitsgebouw van Barcelona waar ons hotel dicht bij in de buurt lag.
Na het bezichtigen van de kamer zijn we de bekendste straat van Barcelona (de Rambla) opgegaan. Alles was prima op loopafstand te doen. In een zijstraat van de Rambla hebben we in een restaurantje gegeten.

Dag 2 woensdag 8 november
Om 07.45(!) zaten we al aan het ontbijt, nog heerlijk rustig met zn tween. Het ontbijt was in een ruimte onder de grond. Af en toe hoorde je het trillen van de metro. Na het ontbijt zijn we op stap gegaan richting Placa de Catalyna.

Bij de reis hadden we een bustouristic geboekt. Dat is een buslijn die langs alle bezienswaardigheden gaat en je kunt uit- en opstappen wanneer je wilt. Er waren 2 routes, een rud du nort en rud du sud. Het opstappunt lag op loopstand op placa de Catalyna.

We hebben eerst de noordelijke route genomen. Het was ongeveer 20 graden, we hebben dus bovenop het opendek van de bus gezeten. Met deze route zijn we uitgestapt bij Sagrada da Familia(!) De beroemde kerk van Gaudi, waar nog steeds aan gewerkt wordt, omdat het nog niet af is.

Daarna zijn we naar het stadion van FC Barcelona geweest, waar we een rondleiding hebben gehad door het stadion. ( geen t-shirtje gekocht van 55,--, vonden we een beetje te duur) (Rechterfoto: in de persruimte van het stadion).

Als laatste uitstapje van deze dag zijn we met de teleferico (kabelbaan) naar de berg mont Juic geweest. Jacco had wel een beetje hoogtevrees. Bovenop de berg hebben we in een restaurant wat gedronken waar je een prachtig uitzicht had over de stad.

Het diner van deze dag hebben we bij de McDonalds genomen.
s Avonds nog wat gedronken aan de Rambla wat vrij prijzig was.

Dag 3 donderdag 9 november
Na het ontbijt, nu ietsje later genomen zijn we weer met de bus gaan toeren. Bij de haven zijn we een stuk gaan varen, de route ging door de haven van Barcelona en nog langs een stuk kustgebied.

Daarna zijn we ergens gaan lunchen. Na de lunch zijn we naar het Picasso museum geweest.
Nog wat winkeltjes bekeken en weer met de bus terug gegaan richting placa de Catalyna.

Avondeten gegeten in een restaurant in een zijstraat van de Rambla.

Dag 4 vrijdag 10 november
Nog wat gelopen op de Rambla, winkeltjes bekeken en lekker op een terrasje gezeten in de zon.

Om 13.15 de Aerobus weer genomen richting Barcelona Airport. Om 16.10 vliegen met dit keer een vol vliegtuig.
Om 18.30 waren we op schiphol. We hadden een mooi klein koffertje bij ons op wieltjes dat onder de handbagage viel, zo hoeven we niet op de koffers te wachten en konden we meteen weggaan. Ideaal.

Om 21.00 waren we weer in huis na een zeer geslaagde trip waarin we veel gedaan en gezien hebben.

 

 

Week 41

Standaard afwijkingen-echo

Afgelopen woensdag hebben wij een standaard 20 wkn echo gehad. Dit is een echo waarbij ze kijken naar afwijkingen, voor zover ze deze kunnen zien. Je kunt deze echo laten doen, wordt tegenwoordig vergoedt door de verzekering, maar het hoeft niet. Sommige mensen willen het niet laten doen, want soms zien ze iets wat dan achteraf weer meevalt of andersom.De echo werd gehouden in het st. Jansdal bij dokter Vasmel. Wat de gynaecoloog bij ons kindje zag was o.a.:

dat de huid mooi dicht gegroeid was over de rug (geen open ruggetje), oogkassen, mondje dat bewoog, blaas en maag waren in werking, 4 kamers van het hart, de twee boezems waren gelijk, twee handjes, twee voetjes, benen en nieren. Conclusie: voor zover de gynaecoloog het kon beoordelen zag het er goed uit. Alleen bij de meetingen (bv. hoofdomtrek, benen enz.) kwam het naar voren dat het kind iets al aan de grote kant is. De gynaecoloog verklaarde dat dit misschien zo zou zijn, omdat Jacco en ik allebei groot/stevig zijn.

En het geslacht....... wordt het weer een jongen of een meisje. We weten het nog niet. Hij/zij zat met de benen over elkaar, dus heeft de gynaecoloog het niet kunnen zien. Helaas voor ons. Over 2 weken laten we een pretecho maken bij baby in beeld in Zwolle, omdat we het toch graag willen weten. Dat scheelt weer namen bedenken enzo. Hopen dat de baby dan wel in de juiste houding ligt. Je zou nu eerder denken dat het een jongen wordt, omdat het een wat grotere baby is, nog even afwachten maar .....

 

 

Week 36

Op deze manier hebben wij de familie ervan op de hoogte gesteld dat we ons tweede kind verwachten. Als alles goed gaat, zal het broertje of zusje van Tim zich in Februari 2007 aandienen.

 

 

 

 

 

 

Week 27

Tim heeft waterpokken
Vorige week dinsdag constateerden wij wat rode bultjes, het leken net muggenbulten. 's Avonds had ik het er nog over met Janine en die zei meteen o dat is waterpokken. Donderdag ben ik naar de dokter geweest en hij bevestigde het. In de afgelopen dagen heeft hij steeds meer bultjes gekregen, maar nu gaat het al weer wat beter. De bultjes drogen in. Het kan wel twee weken duren voordat het helemaal weg is.

Week 24

Charlotta haalt stage binnen!
Het is allemaal niet zo leuk geweest afgelopen week met de beoordeling, maar uiteindelijk is het wel goed gekomen. Degene die de stage moest beoordelen was positief over het lesgeven. Helaas had ze ten onrechte een aantal taken meegerekend die niet aan de orde waren, en deze negatief beoordeeld. De volgende dag heb ik daar werk van gemaakt en moest ze toegeven dat ze niet correct had gehandeld. Ik was dus gewoon geslaagd voor mijn stage!!!

Mijn laatste tentamen (die ik voor de 6e keer deed!) heb ik inmiddels ook gehaald, dus eigenlijk ben ik binnen voor het diploma. Op mijn laatste lesdag (is volgende week dinsdag) zullen de resterende punten van mijn stage worden overgemaakt.

 

Week 17

Bijpraten: Stage, nieuwe baan, tandjes...

Charlotta:Afgelopen maandag heb ik mijn 2e functioneringsgesprek gehad en de punten zijn weer gehaald. Eind mei is mijn eindbeoordeling. Ik ga in juni nog verder op deze school om ervaring op te doen. Dit is dan officieel geen stage en ook geen betaalde baan maar puur om nog meer ervaring op te kunnen doen. Dan heb ik het straks weer makkelijker als ik echt zelf begin in het onderwijs.

Jacco's eerste werkweek was voornamelijk druk, maar wel heel leuk. Hij heeft een inwerkprogramma van twee weken gekregen. Hierbij krijgt hij een indruk wat alle afdelingen precies doen binnen het bedrijf en spreekt hij veel mensen. Ook gaat er iemand van zijn afdeling weg, zodat hij tijdelijk ook wat lopend werk er bij zal krijgen.

Met Tim alles oke. Het wachten is op z'n tandjes, we hebben al zo veel verschijnselen gezien dus waar blijven ze nou? Hij draait op z'n buik, kan nog niet terug draaien. 's Middags heeft Tim eten uit een potje, wat een geklieder geeft, maar ja dat hoort er nou eenmaal bij.

 

 

 

Week 14

Vrijdag 7 april is de laatste werkdag van Jacco. Morgen, donderdag is zijn laatste werkdag nog met de afdeling compleet. De part-timers zijn er dan ook nog. Charlotta gaat dan met Tim naar Natudis 's middags om te trakteren. De collega' s weten hier niks van. Een verrassing met een lekker stuk taart erbij.

Ook Jacco gaat volgende week aan de tuin werken! Er moeten nog bladeren uit de voortuin opgeruimd worden en nieuwe plantjes ingepoot worden. Hij is volgende week nog lekker een weekje vrij, voordat hij aan zijn nieuwe job begint.


Week 11

Tim in het bejaardentehuis
Vrijdagochtend 17 maart is Tim in bad geweest in verpleeghuis Sonnevanck in Harderwijk. Dit is een project voor dementerende bejaarden die dan kijken hoe een moeder haar kind in bad doet. Hier genieten de bejaarden erg van.

Het was erg warm binnen, zodat na het bad Tim niet ging huilen van de kou. Ook mochten de bejaarden hem na het badje de fles geven. Tim genoot er ook van, al die aandacht. Hij deed over de fles wel wat langer dan gebruikelijk was. Voor het meedoen kreeg hij blauwe gebreide sokjes en ze pasten ook nog!
Het in bad doen project doen ze op Sonnevanck 1 x in de twee weken. Toevallig was er vandaag een journalist en een fotograaf van de krant aanwezig.
Morgen (za 18 maart) wordt het verhaal gepubliceerd met foto in de Stentor
(bestaat uit algemeen gedeelte en Veluws dagblad). Dus allemaal vroeg je bed uit en kopen die krant!
(klik hier voor het hele krantenartikel.)
(link artikel 18/3)

Laatste werkdag Jacco bij Natudis
De laatste werkdag van Jacco bij Natudis is 7 april.
Daarna is hij een weekje vrij. (gaat hij op Tim passen en zijn de oma's vrij) De rest van zijn vrije dagen laat hij uitbetalen. Bij B & C products te Nunspeet zal hij beginnen na de Pasen op dinsdag 18 april.
 

Positieve eerste beoordeling stage Charlotta.
Gisteren (wo 15 mrt) heb ik mijn 1ste functioneringsgesprek gehad op mijn stageschool. De begeleiders van Windesheim en mijn vakcoach van het Agnietencollege waren positief. Ik heb nu mijn eerste studiepunten voor de stage binnen. De studiepunten voor de stage zijn verdeeld over 3 functioneringsgesprekken. Op naar het volgende gesprek!


 

 


                               Stage Charlotta.
Even wat info. Ik geef nu 8 lesuren over 2 dagen verdeeld in de week. Twee 4de klassen tl, 1x 3e klas Havo en 1x 3e klas tl. De examenklas heeft 4 uur in de week economie, dus die doe ik samen met mijn begeleider in Wezep. Ieder heeft 2 uur in de week per klas. Qua gedrag is een 4e klas tl echt een verschil bij een tweede klas tl, die ik vorig jaar veel had. Relaxter dus.
Ook komt deze school heel goed uit het onderzoek van Trouw. Gemeten over 5 jaar staan ze op de 3e plaats van Nederland.

De stage loop ik vanaf februari 2006 op de maandag (oma Faber past op Tim) en de woensdag (oma van den Bosch past op Tim) Als het goed gaat zou ik eind mei 2006 klaar kunnen zijn, maar het kan natuurlijk ook eind juni/juli 2006 worden.

 

Week 10

Koen op bezoek bij Tim
Zondag 5 maart heeft Koen Rietveld een wereldreis gemaakt en wel naar Harderwijk. Hij ging op bezoek bij zijn achter-achter neefje Tim van den Bosch. Bij aankomst lag Tim nog te slapen. Wat een luilak! Koen had al een dutje in de auto gedaan. Het duurde niet lang voordat Tim wakker was en papa Jacco hem naar beneden haalde. Zo, daar lagen ze dan in de box, hand in hand. Een beetje spartelend. Beentjes omhoog en omlaag. Nadat ze allebei de fles gehad hadden is Koen weer naar huis gegaan. Het was erg leuk. De volgende keer bij ons in Nieuwendijk, dan kunnen we misschien al lopen.

       

Week 8

Jacco heeft een nieuwe baan!Klik op de foto voor een vergroting
In april ga ik beginnen als hoofd operationele inkoop bij B&C products (raamdecoratie) in Nunspeet (www.bece.nl). Er werken 7 mensen op die afdeling en we moeten de voorraad beheren, dwz bestellen van allerlei zaken; niet teveel niet te weinig, niet te vroeg niet te laat etc. Ze hebben 35000 artikelen op voorraad twv ca 15 miljoen euro. Ik word daar hoofd van de afdeling. Dus een hele job, een hele verandering en wel een beetje eng. Maar soms moet je keuzes maken en een beetje lef hebben, dus we zien het wel.

Week 7

Gedoopt!
Op zondag 12 februari is Tim gedoopt in "De Triangel" in Harderwijk door Ds. de Kok
(zie foto).

"Welkom, welkom in ons midden,
welkom, nieuwgeboren kind,
hier mag jij met ons aanbidden
God die mensen zoekt en vindt."